Recepten

Smeren of variëren?

ERU Balans smeert heerlijk op een boterham, cracker of toastje. Maar smeerkaas varieert ook heerlijk met andere ingrediënten. Met de onderstaande recepten maak je in een handomdraai gezonde en smaakvolle hapjes en gerechten.  

Wrap met kip en tzatziki-salade

Bekijk hier
het recept >>

Turks brood met gegrilde tomaat en mortadella

Bekijk hier
het recept >>

Bulgursalade met Hollandse garnalen

Bekijk hier
het recept >>

Quiche met groene asperges, aardappel en uienchutney

Bekijk hier
het recept >>

Pompoenbroodje met chorizo en geroosterde groenten

Bekijk hier
het recept >>

Ciabatta met beenham en aubergine

Bekijk hier
het recept >>

Kervelroomsoep met krokante Serranoham

Bekijk hier
het recept >>

Linguini met groentelinten en rode pesto

Bekijk hier
het recept >>

Broodje omelet met rauwe ham en
ERU Balans Bieslook

Bekijk hier
het recept >>

Wrap met kip en tzatziki-salade

Voorbereiding (20 minuten)

- Snijd de komkommer in dunne plakjes.
- Meng de komkommer met de yoghurt.
- Pers de tenen knoflook erbij en breng de salade op smaak met peper en zout.
- Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes.
- Snijd de kipfilet in lange repen en meng met de olijfolie, peper en zout.

Bereiding (10 minuten)

- Bak de kipfiletrepen in een wok in 4 minuten gaar.
- Verwarm de wraps in de magnetron.
- Besmeer de wraps met ERU Balans Naturel.
- Beleg de wraps met de kip, ijsbergsla en een lepel tzatziki-salade.
- Rol de wraps op en serveer direct.

Turks brood met gegrilde tomaat en mortadella

Voorbereiding (10 minuten)

- Snijd de tomaten in dikke plakken.
- Bestrijk de plakken met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout.
- Verhit een grillpan en gril de tomaten tot er aan beide kanten mooie strepen op staan.
- Snijd het Turks brood overlangs doormidden en halveer beide stukken.

Bereiding (10 minuten)

- Besmeer de stukken brood met ERU Balans Olijf-Tomaat.
- Verdeel de plakken gegrilde tomaat erover.
- Leg de mortadella er op en garneer met rucola cress.

Bulgursalade met Hollandse garnalen

Voorbereiding (20 minuten)

- Doe de bouillon, olijfolie, kerrie en het sap en rasp van de citroenen in een pan.
- Breng aan de kook, voeg de bulgur toe en breng al roerend weer aan de kook.
- Kook 1 minuut door en zet dan het vuur uit. Dek af en laat afkoelen.
- Halveer de komkommer in de lengte.
- Verwijder het zaad met een lepel en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de tomaten in kwarten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de koriander grof.

Bereiding (10 minuten)

- Breng de afgekoelde bulgur op smaak met peper en zout.
- Meng ERU Balans Olijf-Tomaat door de bulgur.
- Schep de bulgursalade in 4 diepe borden.
- Verdeel de tomaat, komkommer en Hollandse garnalen erover.
- Bestrooi met de koriander.

Quiche met groene asperges, aardappel en uienchutney

Voorbereiding (40 minuten)

- Snijd de rode uien in ringen en doe ze in een steelpan.
- Voeg de azijn, suiker en laurier toe en breng aan de kook.
- Laat in een half uur rustig inkoken tot een chutney.
- Voeg eventueel water toe als de chutney aanbakt.
- Haal van het vuur en laat even afkoelen.
- Kook de aardappeltjes in water met zout in 15 minuten gaar.
- Snijd 3 cm van de onderkant van de asperges.
- Kook de asperges in een pan met ruim water in ca. 7 minuten beetgaar en giet af.

Bereiding (55 minuten)

- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Laat het taartdeeg ontdooien.
- Bekleed hiermee een ingevette quichevorm of 4 mini-quichevormpjes.
- Verdeel de asperges en aardappeltjes over de deegbodem.
- Klop de melk met de eieren, ERU Balans Ham en peper en zout ca. 2 minuten.
- Schenk het mengsel in de bakvorm.
- Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 minuten goudbruin.
- Schep voor serveren de uienchutney op de quiches.

Pompoenbroodje met chorizo en geroosterde groenten

Voorbereiding (20 minuten)

- Snijd de aubergine en de courgette in plakjes.
- Snijd de rode en de gele paprika in brede repen.
- Bestrijk de groenten met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout.
- Gril de groenten in een grillpan in 5 minuten gaar en laat afkoelen.
- Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de bieslook in stukjes.

Bereiding (5 minuten)

- Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met ERU Balans Naturel.
- Verdeel de plakjes chorizo over de broodjes.
- Leg de gegrilde groenten er op en bestrooi met de bieslook.
- Bedek met de bovenste helften van de broodjes.

Ciabatta met beenham en aubergine

Voorbereiding (30 minuten)

- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Snijd de aubergine in dunne plakken en bestrooi ze met zout.
- Laat 15 minuten staan zodat het vocht eruit kan trekken.
- Rasp de knoflook en meng met de olijfolie.
- Dep de plakjes aubergine droog met keukenpapier.
- Bestrijk de aubergine met de knoflookolie.
- Leg de plakjes aubergine op een rooster en bak ze in 10 minuten gaar in de oven.
- Bak de ciabatta’s af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de beenham in een schaaltje en verwarm 2 minuten in de oven.
- Hak de peterselie fijn.

Bereiding (5 minuten)

- Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met ERU Balans Kruiden.
- Beleg met de geroosterde aubergine.
- Verdeel de lauwwarme beenham er over.
- Garneer met wat gehakte peterselie en leg de bovenste helften er op.

Kervelroomsoep met krokante Serranoham

Voorbereiding (15 minuten)

- Snijd de serranoham in stukjes.
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de ham krokant.
- Laat de ham uitlekken op keukenpapier.

Bereiding (2 minuten)

- Breng de bouillon met de kookroom aan de kook.
- Voeg ERU Balans Kruiden, Pernod en de kervel toe.
- Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de soep in 4 kommen.
- Verdeel de krokante ham over de kommen.

Linguini met groentelinten en rode pesto

Voorbereiding (25 minuten)

- Kook de pasta beetgaar in water met zout.
- Schil de winterpeen.
- Snijd de courgette en winterpeen in de lengte in dunne plakken.
- Snijd de plakken groente in linten en de lente-uitjes in ringetjes.

Bereiding (2 minuten)

- Verhit de boter in een ruime pan en stoof de groentelinten 2 minuten.
- Voeg de taugé, ERU Balans Naturel, kookroom en rode pesto toe en warm 1 minuut mee.
- Voeg de pasta toe, breng op smaak met peper en zout en warm nog 1 minuut door.
- Schep de pasta in 4 diepe borden.
- Garneer met ringetjes lente-ui.

Broodje omelet met rauwe ham en ERU Balans Bieslook

Bereiding (15 minuten)

- Klop de eieren goed door elkaar met wat peper en zout en 3/4 van de peterselie.
- Verwarm een pan op middelhoog vuur en laat de boter smelten. Giet het ei in de pan en wacht heel even.
- Verdeel, zodra het ei begint te stollen, de helft van het kuipje ERU Balans Bieslook in een streep over het midden van de omelet.
- Klap de omelet dubbel en bak nog even beide kanten op iets hoger vuur. Zeker niet te lang, een goede omelet is nog smeuïg aan de binnenkant.
- Snijd de broodjes open en besmeer beide kanten met de rest van het kuipje ERU Balans Bieslook en beleg de broodjes met de ham.
- Verdeel de omelet over de broodjes.
- Maak af met de tomaat en garneer met de rest van de peterselie.